Malzemeler:
- 2 büyük salatalık- 2 diş sarımsak (ince doğranmış veya ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi (veya elma sirkesi)
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı susam yağı (Tahin)
- 1 çay kaşığı acı biber yağı (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı susam tohumu (kavrulmuş)
- Taze kişniş veya yeşil soğan (süslemek için, isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
1. Salatalıkları Hazırlayın: Salatalıkları yıkayın ve uçlarını kesin. Ardından, bir kesme tahtası üzerinde bir bıçak veya oklava kullanarak salatalıkları hafifçe ezin. Ezdiğiniz salatalıkları 3-4 cm'lik parçalara bölün.2. Tuzlama: Salatalık parçalarını bir kaba alın ve tuzu ekleyin. Karıştırın ve salatalıkları yaklaşık 10-15 dakika bekletin. Bu adım, salatalıkların suyunu bırakmasını sağlar ve daha çıtır bir yapı oluşturur.
3. Salatalıkları Süzün: Süre sonunda, salatalıkların bıraktığı suyu dökün ve salatalıkları temiz bir mutfak havlusu veya kağıt havluyla hafifçe kurulayın.
4. Sosu Hazırlayın: Küçük bir kapta soya sosu, pirinç sirkesi, şeker, sarımsak, susam yağı ve acı biber yağını karıştırın.
5. Birleştirme: Hazırladığınız sosu salatalıkların üzerine dökün ve iyice karıştırın. Üzerine kavrulmuş susam tohumu serpin.
6. Servis: Pai Huang Gua’yı hemen servis edebilirsiniz, ancak buzdolabında 15-30 dakika dinlendirmek, salatanın lezzetini artırır. Üzerine taze kişniş veya doğranmış yeşil soğan ekleyerek süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder