2024-08-21

CV'niz sizi nereye götürebilir?

İş teklifleri arasında seçici olabileceğinizi ve hatta çalışma koşullarınızı kendiniz belirleyebileceğinizi söylesem inanır mıydınız? Eğer şüpheleriniz varsa, aşağıdaki örnek sizi şaşırtabilir.

Geçen hafta, Starbucks'ın yeni CEO'su olarak adından en çok söz ettiren kişi Brian Niccol oldu. Chipotle'ı zirveye taşıdıktan sonra Starbucks'a transfer edilen Niccol, şirketin onu ne kadar çok istediğini sözleşme detaylarıyla gösteriyor. Niccol, eski şirketinden kaybettiği hakları telafi etmek için tam 75 milyon dolar alacak. Bunun yanı sıra, 1,6 milyon dolar baz maaş ve 10 milyon dolar imza parası da cabası. Eğer hedeflerine ulaşırsa, ek olarak 7,2 milyon dolarlık bir prim daha kazanacak. Bu da, Niccol'ün ilk yılında 100 milyon dolardan fazla kazanacağı anlamına geliyor.

Dahası, 2025 mali yılından itibaren belirlenen performans kriterlerini tutturduğu takdirde, yılda 23 milyon dolara kadar hisse senedi opsiyonu kazanma hakkı olacak. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, Niccol'ün Seattle'a taşınmasına gerek bile kalmayacak. Starbucks, Newport Beach, California'da yaşayan Niccol'ün uzaktan çalışmasına izin veriyor ve onun için orada bir ofis tutulacak, ayrıca bir asistan da işe alınacak.

Bu koşulları göz önünde bulundurunca, iş dünyasında istediğiniz şartları dikte edebileceğinizi düşünmek çok da uzak bir hayal değil, değil mi?

Hiç yorum yok: