2024-10-07

Agartha (veya Agartta, Agharthi, Agarttha) nedir?

Agartha (veya Agartta, Agharthi, Agarttha), yeraltında var olduğuna inanılan efsanevi bir dünya ya da medeniyettir. Bu kavram, birçok ezoterik ve spiritüel öğretiyle ilişkilendirilir. Agartha'nın, özellikle Asya mitolojilerinde ve okült öğretilerde geçen bir yer olduğu, yeryüzünün altında geniş bir şehirler ağı olduğu iddia edilir. Bu yerin mistik ve çok gelişmiş bir uygarlık tarafından yönetildiği düşünülür.

Tarihteki bazı spiritüel ve okült akımlar Agartha'yı, tıpkı Atlantis gibi kadim ve kaybolmuş bir medeniyet olarak görmüştür. Ayrıca bu efsane yeraltı dünyası, Tibet ve Hindistan'daki bazı mitlerle de ilişkilendirilir. Bazı teoriler, bu yerin dünyadaki kutsal enerji merkezlerine bağlı olduğunu ve yeryüzündeki seçkin ruhani liderler tarafından korunduğunu savunur.

Agartha, aynı zamanda Batı'da da özellikle 19. ve 20. yüzyıllarda bazı komplo teorileri ve spiritüel hareketlerde ilgi görmüştür. Bu anlatılarda Agartha'nın, Şambala gibi yeraltında gizli bir cennet olduğuna dair hikayeler yer alır.


Hiç yorum yok: