2024-10-14

Mutsuz Karınca

Küçük bir Karınca, her sabah erkenden işine gelir ve neşe içinde çalışırdı. Çok çalışır, çok üretirdi ve bunu büyük bir keyifle yapardı.

Patronu Aslan, Karınca’nın başında bir yöneticisi olmadan bu kadar hevesle çalışmasına şaşırıyordu. Bir gün verimliliği artırmak için bir fikir buldu: Eğer Karınca yöneticisiz bu kadar üretkense, bir yönetici ile neler başarırdı!

Bu düşünceyle, raporlarıyla ünlü Hamamböceği’ni yönetici olarak işe aldı. Hamamböceği işe, Karınca’nın çalışma saatlerini izlemek için bir saat alarak başladı. Rapor yazması için de bir sekreter olan Örümcek’i işe aldı.

Aslan, gelişmelerden memnundu. Hamamböceği, raporlar hazırlıyor ve Aslan’a sunum yaparken kullanabileceği grafikler bile oluşturuyordu. Ancak, bu raporlar için daha fazla ekipman gerekti. Bilgisayar sistemlerini yönetmek için Sinek’i işe aldılar.

Bu yeni düzen, bir zamanlar mutlu ve üretken olan Karınca’yı bunaltmaya başladı. Artık zamanını raporlara ve toplantılara harcıyordu. İşten soğumaya başlamıştı.

Aslan, Karınca’nın bölümünün büyüdüğünü gördükçe daha da büyütmek istedi. Bu yüzden Ağustosböceği’ni üst yönetici olarak işe aldı. Ağustosböceği, ofisini yeni mobilyalarla donatıp kendine bir yardımcı aldı.

Bu süreçte Karınca’nın çalıştığı yer neşesiz bir hale dönüştü. Ağustosböceği, Aslan’a ortamı iyileştirmek gerektiğini söyledi. Ancak, Aslan kısa süre sonra üretimin düştüğünü fark etti. Bunun üzerine, Baykuş adlı bir danışmanı sorunu çözmesi için çağırdı.

Baykuş, üç ay süren incelemesinin sonunda kapsamlı bir rapor yazdı. Sonuç: “Bölümde aşırı personel vardı.”

Aslan, raporu inceledikten sonra bir karar verdi: İlk iş olarak, artık mutsuz ve isteksiz hale gelen Karınca’yı işten çıkardı.

Hiç yorum yok: