2024-07-29

Üç Kardeş; Mükemmeliyetçilik , Kaygı ve Erteleme

Bir zamanlar, uzak diyarlarda Üç Kardeş'in yaşadığı bir köy vardı: Mükemmeliyetçilik, Kaygı ve Erteleme. Bu kardeşler bir arada yaşamalarına rağmen, her birinin kendine özgü özellikleri ve hikayeleri vardı.

Mükemmeliyetçilik her şeyi en iyi şekilde yapmak isterdi. İşlerini kusursuz bir şekilde tamamlamak için saatlerce, günlerce, hatta bazen aylarca çalışırdı. Bir gün, köyde büyük bir festival düzenlenecekti ve Mükemmeliyetçilik, festivalin en güzel pastasını yapmak için gönüllü oldu. Günlerce tarifler üzerinde çalıştı, malzemeleri titizlikle seçti ve her bir ayrıntıyı mükemmel yapmaya çalıştı. Ancak, festival günü geldiğinde pasta hala bitmemişti. Mükemmeliyetçilik, pastanın yeterince iyi olmadığına inandığı için festivale götürmeye cesaret edemedi. Köy halkı, Mükemmeliyetçilik'in pastasını çok merak etse de sonunda pastayı hiç göremediler.

Kaygı, sürekli olarak olabilecek en kötü senaryoları düşünür ve her konuda endişelenirdi. Bir gün, köyde yeni bir köprü inşa edilmesi gerekti. Kaygı, köprünün yapımına yardım etmeyi çok istedi fakat her şeyin ters gidebileceğinden korkuyordu. "Ya köprü çökerse? Ya malzemeler yeterince sağlam değilse?" diye düşüncelerle doluydu. Sonunda, bu endişeleri yüzünden köprünün yapımına katılmaktan vazgeçti. Diğer köylüler, Kaygı'nın yardımına ihtiyaç duyduklarını bilseler de, onun endişelerinden dolayı yalnız çalışmak zorunda kaldılar.

Erteleme ise her işi sürekli ertelerdi. Yapması gereken görevleri hep "Yarın yaparım" diye ertelerdi. Bir gün, köyde büyük bir temizleme kampanyası düzenlendi. Herkes el birliği ile köyü temizlemeye başlamıştı. Erteleme de bu işe katılmak istiyordu ama "Birazdan başlarım" diyerek sürekli oyalandı. Günün sonunda, köy tertemiz olmuştu ama Erteleme hiçbir şey yapamamıştı.

Günler geçtikçe, Üç Kardeş köydeki diğer insanlarla olan ilişkilerinde zorlanmaya başladılar. Köy halkı onların yardımlarına ve katkılarına ihtiyaç duyuyordu fakat her birinin kendine has özellikleri nedeniyle tam anlamıyla destek olamıyorlardı.

Bir gün, köyün bilge yaşlısı Üç Kardeş'i yanına çağırdı ve onlara şöyle dedi: "Her birinizin kendine has özellikleri var ve bunlar kötü değil. Ancak, dengeli olmayı öğrenmelisiniz. Mükemmeliyetçilik, her zaman en iyi olmak zorunda değilsin. Elinden gelenin en iyisini yapmak yeterli. Kaygı, her şeyin kötü gideceğini düşünmek yerine, olumlu düşünmeye çalış. Erteleme, işleri zamanında yapmayı öğrenmelisin. Ancak bu şekilde, köyümüze gerçekten katkı sağlayabilirsiniz."

Bu öğütlerden sonra Üç Kardeş, dengeli olmayı öğrenmeye çalıştılar. Mükemmeliyetçilik, elinden gelenin en iyisini yapmaya odaklandı, Kaygı olumlu düşüncelerle endişelerini azaltmaya çalıştı ve Erteleme, işleri zamanında yapma alışkanlığını kazandı. Artık köydeki festivallerde, köprü inşaatlarında ve temizlik kampanyalarında hep birlikte çalışıyor ve köy halkına destek oluyorlardı.

Ve böylece, Üç Kardeş'in dengeli bir şekilde çalışmayı öğrendiği bu köyde, herkes mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamaya devam etti.

Hiç yorum yok: