Crivac Odası, 1881 yılında inşa edilmiş ve Avrupa'daki tuz madenlerinde hala çalışan tek crivac makinesine ev sahipliği yapmaktadır. Atların gücüyle çalışan bu makine, tuzun dikey olarak taşınmasını sağlardı. Crivac'ın metal parçaları, Eyfel Kulesi'nin demirinin üretildiği Romanya'daki Reşiţa fabrikasında üretilmiştir.
Kayıt Odası, Rudolf Madeni'ne giren ve çıkan kişilerin kaydının tutulduğu yerdir. Bu odada Zenginlerin Merdiveni bulunmaktadır ve duvarlarda tuz kesicilerin bıraktığı izler görülmektedir.
Gisela Madeni ile Franz Joseph Taşıma Galerisi arasında tuz taşımacılığı için kullanılan iki teknik oda daha sonra balneoterapi için birleştirilmiştir.
Çıkarma Şaftı Odası, Rudolf Madeni'nden çıkarılan tuzun taşındığı ve Franz Joseph Galerisi seviyesine ulaştırıldığı çıkarma şaftını barındırır. Franz Josef Galerisi, yüzeyde tuz taşımayı kolaylaştırmak için 1853-1870 yılları arasında inşa edilmiştir. Bu galeri, İkinci Dünya Savaşı'nda sığınak, daha sonra peynir deposu olarak kullanılmıştır.
Rudolf Madeni, 42 metre derinliğinde, 50 metre genişliğinde ve 80 metre uzunluğunda olup, Turda'da tuz çıkarılan son yerdir. 172 basamakla madenin kalbine inilir ve her dinlenme noktasında ilgili seviyenin çıkarıldığı yıl belirtilmiştir.
Joseph Madeni, 115 metre derinlikte ve tabanında 67 metre çapında koni şeklindedir. İmparator II. Joseph'in onuruna adlandırılmıştır ve şu anda turistlere açılmak üzere inşa halindedir. Eko Odası ise, güçlü yankılanma özelliğiyle bilinir ve sesler 20 defaya kadar tekrar eder.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder