2024-06-22

Polenta tarifi

Polenta "Burduf" Peyniri ile

Malzemeler:
- 2 litre su
- 600 gr mısır unu (iri öğütülmüş)
- 300 gr "Burduf" peyniri
- 50 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı tuz

Hazırlık:
1. Derin bir tencerede suyu kaynatın ve tuzu ekleyin. Su kaynamaya başladığında, iri öğütülmüş mısır ununu yavaşça ekleyin ve bir çırpıcı ile karıştırın. Ocağın altını kısın ve polenta kalın, homojen ve pişmiş olana kadar sürekli karıştırarak 5-7 dakika daha pişirmeye devam edin.

2. Bir fırın tepsisini alın ve tereyağını her tarafına yayın. Kalın bir katman polenta ekleyin, ardından bir katman peynir, sonra tekrar polenta ve peynir ekleyerek hazırladığınız miktarlar bitene kadar devam edin. Fırını 180°C'ye (350°F) ısıtın. Tepsiyi fırına yerleştirin ve peynir tamamen eriyene kadar 10-15 dakika pişirin.

İpucu:
- Polenta çok yumuşaksa mısır nişastası eklemeyin. Polentayı sert yapmak ve daha sonra yumuşatmak için sıcak su eklemek her zaman daha iyidir.

Not:
- "Burduf" peyniri, tuzla yoğrulmuş ve süzülmüş taze koyun peynirinden yapılır. Koyun midesinde muhafaza edilip birkaç ay boyunca olgunlaştırılır.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: