Romanya Usulü Gulaş Tarifi
- - 1.5 kg dana kuşbaşı
- - 3 adet beyaz soğan, jülyen doğranmış
- - 4 adet havuç, doğranmış
- - 1 adet kırmızı biber, doğranmış
- - 1 adet sarı biber, doğranmış
- - 1/2 adet kereviz kökü, küp doğranmış
- - 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- - 1 su bardağı kırmızı şarap
- - 1 litre su
- - 1 yemek kaşığı tatlı paprika
- - 1 tatlı kaşığı acı paprika
- - 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
- - 6-8 diş sarımsak, ince doğranmış
- - 3 adet defne yaprağı
- - 4 yemek kaşığı un
- - 4 yemek kaşığı domates salçası
- - 1 su bardağı domates suyu
- - Tuz ve karabiber
Tarif:
1. Soğanları jülyen doğrayın. Havuçları, biberleri ve kereviz kökünü küp doğrayın. Büyük bir tencere (6-8 litre) alın, yağ ekleyin ve soğanları kavurun. Doğranmış sebzelerin geri kalanını ekleyin ve yaklaşık 3 dakika soteleyin.
2. Eti 3-4 cm küpler halinde kesin ve tencereye ekleyin, etin tüm yüzeyleri kahverengileşene kadar karıştırın. Ocağı kısın ve kimyon tohumlarını, tatlı ve acı paprikayı ekleyin. Ara sıra karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Unu serpin, karıştırın ve kırmızı şarabı ekleyin.
3. Su, defne yaprağı, tuz, karabiber ve domates salçasını ekleyin. Orta ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin. Domates suyunu ekleyin ve eğer karışım çok koyuysa biraz su ekleyin. Önceden 160°C’ye ısıtılmış fırına koyun ve 30 dakika daha pişirin. İnce doğranmış sarımsakları ekleyin.
4. Bu yemek ev yapımı makarna ile servis edilebilir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder