2024-03-01

Mutlu Prenses

Bir zamanlar, çok uzak bir ülkede, neşeli bir kral ve kraliçe yaşardı. Onların tek çocukları olan küçük prenses büyümüş ancak çocukla neşesini korumuştu. Her zaman gülümser, kahkaha atar, merak eder ve oyun oynardı. Prenses, mutlu çocuk ruh halini korumak için her gün farklı bir sey yapardı.

Sevdikleri arasında, yastık kavgası yapmak, şarkı söylemek, zıplamak, doğayla iç içe olmak gibi şeyler vardı. 

Prenses, neşeyi hayatına sokmanın birçok yolunu biliyordu.

Bir gün, prensesin doğum günü geldi.

Kral ve kraliçe, ona çok güzel bir hediye vermek istediler. Prensesin en çok sevdiği şeylerden biri de minik mutluluklardı. Bu yüzden, kral ve kraliçe, prensese minik mutluluklar içeren bir kutu hazırladılar.

Kutunun içinde, sonbahar yaprakları, şarkı sözleri, zıplayan toplar, doğa sesleri, çikolata kavanozu, örtüler, duş köpüğü ve yavru hayvanlar vardı.

Kral ve kraliçe, prensese kutuyu verdiklerinde, prenses çok sevindi. Kutunun içindeki her şeyi tek tek çıkardı ve denedi.

Kendini sonbahar yaprakları içine attı, yüksek sesle şarkı söyledi, güneşin göbeğinde parladığını hayal etti, taklalar attı, yağmurda yürüyüşe çıktı, müziğin sesini sonuna kadar açtı, yavru hayvanlarla oynadı, doğanın sesini dinledi, kaşıkla kavanozdan çikolata yedi, örtülerden bir mağara yaptı, küvetin içine gereğinden fazla duş köpüğü koydu. Prenses, kutudaki her şeyden çok keyif aldı ve çok eğlendi. Kral ve kraliçe de onun mutluluğuna ortak oldular.

Prenses, kutudaki minik mutlulukların bitmesini istemedi. Ama kutudaki mutluluklar bir gün tükendi. Prenses, üzüldü.

Kral ve kraliçe, prensesi teselli etmeye çalıştılar. "Kızım, senin için daha çok minik mutluluk bulabiliriz. Ama asıl önemli olan, neşeyi hayatına sokmanın sadece bunlarla sınırlı olmadığını bilmendir.

Neşe, senin içinde hiç bitmeyen saklı bir hazinedir. Onu ortaya çıkarmak için, gülümsemeyi, kahkahaları, hareket ve sporu, merakı, pozitif düşünmeyi, iç huzuru, hobileri, ilgi alanlarını, sağlıklı yaşam tarzını ve sevdiklerinle vakit geçirmeyi unutma.

Bu şekilde, her gün mutlu bir çocuk gibi yaşayabilirsin." dediler.

Prenses, kral ve kraliçenin sözlerini dinledi. Onlara teşekkür etti. Ve kutudaki minik mutluluklara veda etti.

Sonra, neşeyi hayatına sokmanın yeni yollarını denemeye başladı.

Gülümsedi, kahkaha attı, hareket etti, spor yaptı, merak etti, pozitif düşündü, iç huzurunu buldu, hobileriyle ilgilendi, sağlıklı yaşadı, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte oldu. Bunlar için hiç bir şeye ihtiyacı yoktu.

Prenses, bu şekilde de çok mutlu olabildiğini fark etti.

Neşeli kral ve neşeli kraliçenin neşeli bir kızı olarak, hep çocukmuş gibi neşeli ve mutlu ruh halini korudu.

Hiç yorum yok: