2024-03-25

Tavuklu Risotto tarifi

Tavuklu Risotto tarifi:

Malzemeler:
- 1 su bardağı risotto (arborio) pirinci
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 / 3 adet tavuk but
- 5 - 6 su bardağı tavuk suyu
- Tavuk suyuna Tuz veya Tavuk Bulyon
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 Demet dere otu, ince doğranmış 
- 1 Adet Kapya biberi. Küçük doğranmış 
- Parmesan peyniri

Yapılışı:
1. Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin.
2. Soğan ve sarımsağı minik minik doğrayın, tereyağı ve zeytinyağı ile kavurun.
3. Minik kapya biberleri  ekleyin, süzdüğünüz pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.
4. Haşlanmış tavuğun, suyunu bir kenara ayırıp, tavuğu parça parça ekleyip pirinci hafif kavurmaya devam edin.
5. İki bardak sıcak, bulyonlu, tuzu ayarlanmış tavuk suyunu ekleyip, 5 dakika bekleyin.
6. Suyu hafif çekince bir bardak daha tavuk suyu ekleyin ve sürekli karıştırın.
7. Püf nokta: Daha sonraki suyu azar azar ekleyip sürekli karıştırmak, bu sayede pirincin nişastası ortaya çıkar.
8. Biraz daha su ekleyin ve sürekli karıştırarak sulu olmadan, lapa gibi bir kıvama gelene kadar su ekleyin.
9. Kıvamı bulunca, dere otunu ekleyin, altını kapatın, parmesan ekleyip karıştırın ve sıcak servis yapın.
10. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: