2024-02-27

Biricik ve Yalnız Kız

Bir zamanlar, uzak bir köyde, herkesin birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğu, ancak genç bir kızın kendini farklı hissettiği bir topluluk vardı.

Kızın adı Biricik'ti ve bazı yönleri o, köyün diğer sakinlerinden farklıydı.

Biricik'in saçları muhteşem gümüşi bir renge sahipti ve gözleri, gece gökyüzündeki yıldızlar gibi ışıl ışıl parlıyordu. Biricik oldukça zekiydi. Biricik'in diğer insanlarla çok sayıda ortak yönü de vardı. Ama nedense hep farklı olan yönlerini düşünüyordu.

Biricik, diğer insanlarla etkileşim kurmaya çalıştıkça, kendini giderek daha fazla yalnız hissediyordu.

Sanki köydeki herkes onun farklı olduğunu düşünüyormuş gibi hissediyordu ve sonra da iyice bu hissine inanmaya başlamıştı. Ne kadar çabalasa da, diğerleri tarafından kabul gördüğüne inanamıyordu.

Bir gün, köyün dışında yaşayan bilge bir kadınla karşılaştı. Kadın, Biricik'in yalnızlığını ve çaresizliğini hissetti ve ona şu öğütleri verdi:

"Sevgili Biricik, farklı olmak bir lütuf da olabilir,  kabus da. Senin gümüşi saçların ve parlayan gözlerin, seni özel kılan şeylerdir. Aynı zamanda diğer insanlar ile pek çok ortak yönün var.  Ortak yönlerin ve farklılıklarınla kendini kabul etmeyi öğren ve başkalarının seni nasıl gördüğüne değil, kendi içindeki ışığa odaklan."

Bilge kadının sözleri Biricik'in kalbine işledi ve o, kendini, insanlar ile ortak yönlerini ve farklılıklarını kabullenmeye başladı. Başkalarının her yönden onayını aramaktan vazgeçti ve kendi benliğini kutlamaya başladı.

Böylece Biricik, köydeki insanlarla iletişim kurmaya devam etti, ancak artık onların onayını beklemeksizin, kendi değerini bilerek yaptı.

Zamanla, köylüler Biricik'in içindeki ışığı, kendileri ile olan ortak yönlerini ve onu özel yapan özellikleri görmeye başladılar ve onun gibi  değerli ve özel bireylerin, topluluklarına katkıda bulunan benzersiz kişiler olduğunu anladılar.

Biricik, köyde herkesin kendisini sevdiğini ve saydığını hissetmeye başladı ve onun hikayesi, farklı olmanın güzelliğini ve farklı olmaktan ötürü yaşanan hayal kırıklığının üstesinden gelmenin yollarını anlatan bir masala dönüştü.

Biricik'in hikayesi, farklılıklarımızın bizi zayıflatmadığını, aksine bizi daha güçlü ve özel kıldığını hatırlatıyor.

Biricik'in  masalı, yalnızlığın üstesinden gelmek için içsel gücümüzü ve kendimizi kabullenmemizin önceliğini vurguluyor.

Hiç yorum yok: