Tavuklu Risotto tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı risotto (arborio) pirinci
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 Su Bardağı Domates Püresi
- 3 su bardağı tavuk suyu
- Et Bulyon
- İnce doğranmış maydanoz
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Parmesan peyniri
Yapılışı:
1. Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin, süzün.
2. Soğan ve sarımsağı minik minik doğrayın, tereyağı ve zeytinyağı ile kavurun.
3. Bulyonu eritip, suyu, tuzu, domatesi karıştırın, ısıtın
4. İki bardak sıcak suyu ekleyip, 5 dakika bekleyin.
5. Suyu hafif çekince bir bardak daha su ekleyin ve sürekli karıştırın.
6. Püf noktası: Daha sonraki suyu azar azar ekleyip sürekli karıştırmak, bu sayede pirincin nişastası ortaya çıkar.
7. Biraz daha su ekleyin ve sürekli karıştırarak sulu olmadan, lapa gibi bir kıvama gelene kadar su ekleyin.
8. Kıvamı bulunca, altını kapatın, maydanozu parmesanı ekleyip karıştırın ve sıcak servis yapın.
9. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder