2024-04-14

Karidesli Risotto

Karidesli Risotto tarifi:

Malzemeler:
- 1 su bardağı risotto (arborio) pirinci
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 150 gr karides
- 5 - 6 su bardağı et suyu
- Et suyuna Tuz veya Tavuk Bulyon
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 Demet maydanoz, ince doğranmış 
- 1 Adet Kapya biberi. Küçük doğranmış 
- Parmesan peyniri

Yapılışı:
1. Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin.
2. Soğan ve sarımsağı minik minik doğrayın, tereyağı ve zeytinyağı ile kavurun.
3. Minik kapya biberleri  ekleyin, süzdüğünüz pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.
4. Hafif kavrulmuş karidesi ekleyip pirinci hafif kavurmaya devam edin.
5. İki bardak sıcak, bulyonlu, tuzu ayarlanmış et suyunu ekleyip, 5 dakika bekleyin.
6. Suyu hafif çekince bir bardak daha et suyu ekleyin ve sürekli karıştırın.
7. Püf nokta: Daha sonraki suyu azar azar ekleyip sürekli karıştırmak, bu sayede pirincin nişastası ortaya çıkar.
8. Biraz daha su ekleyin ve sürekli karıştırarak sulu olmadan, lapa gibi bir kıvama gelene kadar su ekleyin.
9. Kıvamı bulunca, maydanozu ekleyin, altını kapatın, parmesan ekleyip karıştırın ve sıcak servis yapın.
10. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: