2015-09-25

Üzüm Sulu, Kişnişli, Tam Buğday Ekmeği Tarifi 700gr

Üzüm Sulu, Kişnişli, Tam Buğday Ekmeği Tarifi 700gr

  • Üzüm Suyu: (taze sıkılmış, koruyucu içermeyen) 1 Bardak
  • Su 1/3: Bardak
  • Tuz: 2 Çay kaşığı
  • Şeker: 2 Tatlı kaşığı
  • Sıvı yağ: 2 Yemek kaşığı
  • Tam buğday unu: 3 Bardak
  • Aktif Kuru Maya: 1-2 Tatlı kaşığı
  • Tane kişniş: Bir avauç

Şeker ve Tuzu suda eritin. Mayayı ekleyip, mayanın canlı olup olmadığını kontrol edin. Maya canlı ise 3-4 dakika içinde şekerli suyu fermente etmeye başlayacak ve su üstünde küçük kabarcıklar oluşacaktır.

Malzemenin tamamını büyük bir kaba dökün ve hepsi karışıncaya kadar yoğurun. Kurumaması için üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 2.5 saat dinlendikten sonra pişirmeye hazır.

200 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirmek yeterli. Piştiğinin bulgusu, üzerinin rengidir. Piştiğini düşünüyorsanız daha erken, pişmediğini düşünüyorsanız fırından daha geç çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok: