2024-02-17

Fikir Tohumları

Fikir Tohumları

Bir zamanlar, uzak bir köyde, fikirlerin büyüdüğü bir bahçe varmış. Bu bahçenin adı "Fikir Bahçesi"ymiş. İnsanlar bu bahçede dolaşırken, fikir tohumları ekmek için sıraya girerlermiş. Fikir tohumları, insanların yaratıcılığını ve motivasyonunu artıran özel tohumlarmış.

Köyde yaşayan bir genç olan Ali, fikir tohumlarından birini almak istiyormuş. Ancak bir sorun varmış, fikir tohumlarının bulunduğu yer, tehlikeli bir ormanın içindeymiş. Kimse ormana cesaret edemiyormuş çünkü orada kötü bir peri yaşarmış.

Ancak Ali, içindeki cesareti ve merakıyla doluymuş. "Belki de periyle konuşabilir ve onunla anlaşabiliriz" diye düşünmüş. Ve bir gün, fikir tohumlarını almaya kararlı bir şekilde ormana doğru yola çıkmış.

Ormana vardığında, periyle karşılaşmış. Peri, ilk başta Ali'yi korkutmuş ama sonra Ali'nin samimi niyetlerini görmüş. Bir anlaşma yapmışlar: Ali, fikir tohumlarını alabilecek ama karşılığında periye bir iyilik yapması gerekecekmiş.

Ali, periyle anlaştıktan sonra fikir tohumlarını alarak köyüne dönmüş. Fikir tohumlarını ekip sulamaya başladığında, köydeki herkes onun yaptığı işe hayran kalmış. Fikirlerin yeşermesiyle birlikte, köydeki işler daha hızlı ve verimli bir şekilde ilerlemeye başlamış.

Ali, periyle olan anlaşmasını da unutmamış. Periye bir iyilik yapmış ve böylece hem köyüne hem de kendisine birçok fayda sağlamış.

Ve o günlerden sonra, herkes Ali'yi köylerinin kahramanı olarak görmüş. Cesareti ve motivasyonuyla, fikirlerin gücünü keşfetmiş ve köyüne yeni bir umut ışığı getirmişti.

Hiç yorum yok: